18 Şubat 2017 Cumartesi

10-) Okul ödemesi nasıl olucak?

Burada artık ödemeye başlıyoruz.

Diğer evraklarınızı tamamladıktan sonra okula ücreti yatırmanız gerekiyor. Ücret olayında dikkat etmeniz gereken durum şu olmalı. Her bankanın kur oranları kendisine göre değişmektedir. Bunu anlamanın en güzel yolu mynet.com sitesinden finans sayfasına ordanda Döviz / Euro yada hangi para birimiyse kontrol etmeniz olacaktır. Diğer tavsiyemde mesai saatleri içinde yatırmanız olucaktır. Haftasonları döviz piyasası kapalı olduğundan yüksek fiyatlara maruz kalabilirsiniz.  Mesela mynet'te http://finans.mynet.com/doviz/eur-euro/ sitesine girdiğinizde tüm bankaların kur oranlarını görebilirsiniz. Size uygun olan hesabı seçip gönderiyorsunuz. Benim bankamda Döviz hesabına Euro alıp Döviz Swap Döviz transferi seçip o şekilde göndermiştim. Okul size bankasının adı, hesap numarası gibi gerekli kodları göndericektir. Siz transferi yaptığınızda bankanız sizi arayıp neden göndermek istediğinizi sorucaktır.Durumu izah edin ve onaylanınca dekontun çıktısını alın.

Ben başta para göndermek istemedim. Sonuçta ne kadar güvenli olabilirdi. VFS Globaldeki Personel biz senin Maltayı başka yere gitmek için kullanmak istediğini nerden bilelim diyince mecbur gönderdim. Para transferi gerçekleştiğinde okul size hem barınma adresini hem okul adresini, hemde ödemeyi aldığına dair yazı  gönderecektir. O yazıyı çıktı alıp formunuza ekleyin.

Bu arada sizlerde yavaştan gitmek istediğiniz ülkenin para birimini döviz bürolarından almaya başlayın. Kredi kartıda geçiyor ama yinede biraz nakit bulundurun yanınızda.

Ödeme işlemide gerçekleştikten sonra evraklarınızı yetkili acentaya teslim edebilirsiniz. Bundan sonra beklemek kalıyor. Yolunuz şimdiden açık olsun...

** Eğer olurda vizeniz ret yerse okula yatırmış olduğunuz ücretin % 10 unun okul geri ödemesiz alıyor. Geri kalan miktarları yatırıyor. Bu olaya özellikle dikkat edin!!!

Yani 3000 $ a anlaştıysanız 300 $ okula kalıyor. Geri kalan 2700$ hesabınıza geri yatıcaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder