17 Şubat 2017 Cuma

8-) Ülke için istenilen evraklar neler olucaktır?

Geldik zorlu sürece...

Gitmek istediğiniz ülkenizi seçtikten sonra benim size tavsiyem vize işlemlerini yapan yerlere başvurmanız. Genelde konsolosluk çevresinde büyük yazılarla VİZE İŞLEMLERİ YAPILIR yazarlar. Ama benim gibi uğraşmak isteyen vardır düşüncesiyle ben yinede yazıcam. Ben ülke olarak Maltayı seçmiştim.Size Malta üzerinden anlatacağım.

Öncelikli olarak bilmenizi isterim ki artık konsolosluklara bireysel başvuru yapılmıyor. Yinede konsolosluğu arayıp sorabilirsiniz belki ülkeniz bireysel başvuruyu kabul eder. Konsolosluklar yetkili acentelar kanalıyla bu işlemleri yapıyorlar. O yüzden size yardımcı olucak yetkili personellerle fazla tartışmayın. ☺ Personeller sizin işinizi yapmaya çalışıyor. Bunu başta neden söyledim çünkü kesin fikir ayrışmazlığınız olucaktır.

AB ülkeleri kendi içlerinde 90 günü aşmayan ziyaretler için Schengen vizesi veriyorlar. Bu vize ile 90 gün boyunca farklı Schengen ülkelerini gezebilirsiniz. Bunun için gidiş dönüş süreniz 90 günü aşmamalı.Eğer aşan bir program alıcaksanız Uzun dönem öğrenci vizesi alabilirsiniz. Diğer ülkeleri dolaşamazsınız ama.

Öncelikli olarak yetkili vize işlemleri için www.vfsglobal.com'a girin. Sol alt tarafta Visiting Countryden gideceğiniz ülkeyi Resident Countrydende bulunduğunuz ülkeyi seçin. Site muhtemelen kendi lisanınızda açılacaktır. Vize için istenilen formlar kısmından Eğitimi seçin ve PDF'in çıktısını alın.

PDF detaylarını diğer sayfada anlatıcam. Bununla ilgili olarak evrakları toplamaya başlamadan önce gidiş tarihinize en geç 2 hafta kalaya kadar VFS Global'a evraklarınızı teslim etmek için randevunuzu alın. Hatta 3 hafta kalaya kadar alırsanız işiniz garantilenmiş olur. Burada da evraklarınız pasaporttaki gibi onaylanmasını beklemeniz gerekecektir. Muhtemelen site randevu için sizi Çağrı Merkezlerine yönlendireceklerdir. Numarayı arayarak randevunuzu planladığınız gidiş tarihinizden 3 hafta önce olacak şekilde alın.Evrakları teslim ettikten sonra incelenmesi 10 iş gününü bulabiliyor.

Bu aşamaya kadar farkındaysanız pasaport haricinde bir ödeme yapmadık. Okulla iletişime geçin ve ücreti teyit ettirin. Ödeme için hesap numarası isteyin. Evrak sürecinde okulun onay belgesine de ihtiyacınız olacaktır... Randevunuzu aldıysanız Vize için istenilen evrakları incelemek üzere diğer sayfaya geçelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder