16 Şubat 2017 Perşembe

3-) Dil okulu seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Tekrardan merhabalar,

İngilizce ile ilgili kararımızı verdikten sonra güzel bir okul aramaya başlayabiliriz. Sizler çevrenizde dil okullarına gittiğinizde muhtemelen sizlere fahiş fiyat vericeklerdir. 1 kur 750-1000 TL  arası olucaktır. Eğitimler ağırlıklı 96 ile 120 saat arası oluyor. Kurum ismi vermicem, benim size tavsiyem fiyat teklifi için ikamet ettiğiniz, eğitim almak istediğiniz şube yerine size uzak olan şubeden fiyat teklifi almanız yönünde olucaktır.Kurumdaki kişiler sizi tanıdımı ilerde problem çıkarabiliyorlar. Problem detaylarını ilerleyen zamanlarda anlatacağım. Gittiğinizde sizden ilk telefon numarası ve isim sorucaklardır. Tavsiyem uyuz olduğunuz arkadaşınızın numarasını verin. İsmide sallayın. Zaten amacınız orada eğitim almak değil, fiyat teklifi almak. Sizi muhtemelen eğitim danışmanı karşılayacak. Oradakilere sormanız gereken sorular şunlar olsun..

1-) Eğitimi vericek öğretmenlerimiz Türk mü yabancı mı?
2-) 1 Kur kaç saat? Hafta içi ve haftasonu programlarınız nasıl oluyor?
3-) Aktiviteleriniz nelerdir? Bu aktivitelere farklı şubelerinizde katılma şansımız var mı?
4-) Sınıfta başarısız olma durumunda ücretsiz kur tekrarı veriyormusunuz? Olurda başarısız olursak kur tekrarı için neler yapmalıyız? Kaç gün devamsızlık hakkımız var, ödev durumu nedir vs vs. (Kilit konu, muhakkak sorun!)
5-) Kaydımı dondurabilirmiyim? Dondurursam ne kadar süre kullanmayabilirim?
6-) Sınıfta minimum ve maksimum kaç kişi oluyor? Sınıf açma sıklığınız nedir?
7-) Öğretmenden memnun kalınmama durumunda sınıf değiştirme hakkımız var mı?

Bu soruları muhakkak sorun. Sizleri tatmin edici cevaplar vermeleri gerekir. Takıldığınız sıkıntı yaşayacağınız konularıda orada açabilirsiniz. Gerekli bilgileri aldıktan sonra kur satın almak için arayış içerisine girebilirsiniz. Kur arayışını 4 üncü konumda ele alacağım.Eğer olurda x şubesine gider ve fiyat teklifi alırsanız orada tanınma durumunuz olucaktır.Bu tanınma süreci sen zaten kur almaya çalışıyordun birde kur transferimi yapıyorsun diye tepki gösterebilirler. Açıkcası midenizi bulandırırlar.O yüzden dedim farklı şubede araştırın diye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder